Deniz Kızı Kreş ve Gündüz Bakım Evi

Deniz Kızı Kreş ve Gündüz Bakım Evi

 

0-2 YAŞ

 

Çalışan annelerin en büyük sorunu çocuğa kimin bakacağıdır. En büyük isteği ise çocuğun her dönemde bakımı ile birlikte ihtiyacı olan eğitimi de alması sağlıklı, güvenli bir biçimde yetişmesidir.

            Çalışan anne babaların çocuklarına uygun bakıcı bulmaları her zaman sorun olmuştur. Bu sorun gelişen Türkiye ile birlikte gün geçtikçe büyümektedir. Aileler çocuklarının sadece bakımını değil eğitimini de düşünmektedir. Oysa gelişi güzel bulunmuş bakıcı abla yada büyükanne gibi seçenekler çocuğa iyi bir fayda sağlamazlar. Çocuğun gelişiminin her döneminde ayrı bir bakıma ve yaşına uygun eğitime ihtiyacı vardır.

            Bu ilke doğrultusunda okulumuzda çocuğun sağlığını ve güvenliğini koruyarak sevgi dolu sıcak bir ortamda, bilimsel bir bakım ve eğitim programı uygulanmaktadır.

            Bebeklerimiz için hazırlanan özel beslenme programı titizlikle uygulanmakta, boy ve kilo ölçümleri, genel sağlık kontrolleri her ay yapılıp, dosyalarıyla takip edilmektedir.

            Bebeklerimiz için en önemli besin kaynağının sevgi olduğuna inanıyor ve kreş bölümümüzde ki bebeklerimizi, kendileri de birer anne olan öğretmenlerimizin  şefkat dolu kollarına bırakıyoruz.

 

0-12 AY BEBEK GRUBU

 

            0-12 ay arasını kapsayan bebek grubumuz 10 kişilik gruplardan oluşmaktadır. Grubumuzda bir öğretmen ve yardımcı annemiz bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz aynı zamanda  ilk yardım ve sağlık eğitimi almışlardır.

            Bebek grubumuzda sınıflar yaş seviyelerine göre emekleme ve yürüme odası, alt değiştirme bölümü, hareket gelişimi bölümü ve dinlenme odasından oluşmaktadır.

            Bebeklerimizin gelişimi gün gün takip edilip gelişim dosyalarına kayıt edilmektedir.Periyodik aralıklarla sağlık kontrolleri yapılmaktadır.

 

         0-12 AY PROGRAMIMIZ

            • Motor gelişim aktiviteleri

            • Orff metodu ile çalışmalar

            • Bebeklerimizle sanat çalışmaları

            • Müzik ve dans

 

18-24 AY OYUN GRUBU

 

            18-24 ay arasını kapsayan oyun grubumuz 10 kişilik kapasitesi olan sınıflarda bakım ve eğitim almaktadır. Grubumuzda sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmenimiz bulunmaktadır.

            Oyun grubumuzda sınıflar yaş seviyelerine göre oyun sınıfı (hareket gelişimi), eğitici-oyuncak köşesi, drama-…

         18-24 AY PROGRAMIMIZ

            • Orff ve ritim çalışmaları
            • Sanat çalışmaları
            • Müzik ve Dans
            • Motor gelişim aktiviteleri
            • Beyin jimnastiği ( Kavram çalışmaları)

 

            Bilim adamlarının insanların zihinsel gelişimleri üzerinde yapmış oldukları araştırmalara göre , 17 yaşına kadar olan zihinsel gelişmenin %50’sinin 4 yaşına , %30’unun ise 4 yaşından 8 yaşına kadar oluştuğu, 18 yaşında kadar gösterilen okul başarılarının %33’ünün 0-6 yaşına kadar aldıkları eğitime bağlı olduğu görülmüştür.

            Bizlerde çocukların bu önemli zihinsel gelişim dönemini destekleyecek öğrenci merkezli ve aktif öğrenmeye dayalı bir eğitim sisteminin uygulamaktayız…

            Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatı dışında İngilizce, drama, müzik , proje tabanlı eğitim, satranç, yaratıcı düşünme ve problem çözme çalışmaları, satranç ve modern dans,binicilik kış spor kulüp etkinlikleri de uygulamaktadır. Uyguladığımız tüm etkinliklerde amacımız kendine güvenen, yeteneklerinin bilincinde, sosyal,paylaşımcı, insana duyarlı, meraklı, pratik , çözüm üreten, yaratıcı, yaşadığı dünyayı seven, doğaya ve çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek.

            Yapılan eğitim-öğretim etkinliklerinde, çocuklarımızın hayal gücü ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak, geliştirecek, farklı bakış ve düşünce güçlerini kullanmalarını sağlayacak çalışmalara yer verilmektedir. Her çocuk bizler için bir bireydir. Onlar kendilerinin ilgi istek ve yeteneklerini farkına varmaları için uyguladığımız eğitim programıyla kendilerini keşfetmelerinin keyfini çıkarıyorlar.

            Her yaş grubu kendi içerisinde; bireysel rekabet içerisinde olmadan , düşüncelerini özgürce paylaştıkları , çekinmeden soru sorabildikleri ,tüm duygularını rahat bir şekilde yetişkin ve arkadaşlarıyla iletişim kurdukları ,paylaştıkları ,onlarla işbirliği yapmayı öğrendikleri, okul içi-dışı uyum içinde özgür ve adaletli (demokratik) bir öğrenme ortamı oluşturulması amaçlanmakta.

            Bizler DENİZ KIZI’ nda güne İLGİ KÖŞELERİNDE planlama yaparak başlıyoruz.Çalışma ve hatırlama zamanlarımızı tamamladıktan sonra, sabah sohbetleri, grup oyunları oynuyoruz. Her yaş grubuna uygun farklı ders programı ve içerikleri ile çocuklarımızın eğlenerek , yaparak ve yaşayarak günlerini geçirmelerini amaçlıyoruz.

 

3-6 YAŞ

 

 

Deniz Kızı Kreş ve Gündüz Bakımevi sürekli, kendini yenileyerek geliştiren, seçici bir eğitim sistemine sahiptir. Çocuk merkezli olarak hazırlanan programlar, Amerika ve Avrupa’nın seçkin anaokulu ve okulöncesi kurumlarında uygulanmakta olan çoklu zekâ kuramı ile Türk Eğitim Sistemi içinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programlarının sentezinden oluşmaktadır. Ayrıca çocuklarımıza sevgi, saygı, sorumluluk, mutluluk, işbirliği, sabır gibi toplumsal değerlerimizin kazandırıldığı yaşayan değerler etkinlikleri de programımızın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Programlarımız çocuğun yaparak, yaşayarak, keşfederek öğrenmesini desteklerken, yaratıcılıklarını geliştirerek, kendi yetenekleri doğrultusunda öğrenmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

 

Deniz Kızı Kreş ve Gece-Gündüz Bakımevi’nde çocuklarımıza kendilerini ifade etme, başkalarını anlama, kendi ihtiyaçlarını bağımsız olarak giderebilme gibi ilk temel deneyimlerini kazanabilmeleri için zengin bir öğrenme ortamı sağlanmaktadır. Çocuk merkezli, araştırma yönelimli sistemimizde, keyifli bir okul iklimi içerisinde, çocuklarımızın bağımsız düşünebilme becerisi kazanmaları ve yeni bilgileri nasıl öğrenebileceklerini keşfetmeleri için fırsatlar sunulmaktadır.
Çocuklarımız aktif öğrenme ortamı içerisinde, zengin çeşitlilikte malzemeler kullanarak, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla ilişki halindeyken grup çalışmalarının zevkine vararak birçok temel kavramı öğrenme fırsatı bulurlar. Oyun okul öncesi dönem çocuklarının en temel ve doğal öğrenme aracıdır. Çünkü oyun, çocuğun duyduklarını, gördüklerini sınayıp denediği, öğrendiklerini pekiştirdiği bir deney alanıdır. Bu bilinçle eğitim programımızın temelini ‘Oyun’ oluşturmaktadır.

Eğitim programlarının her yaş grubu için özel olarak belirlendiği okulumuzda, çocuklarımızın seviyelerine ve bireysel özelliklerine uygun eğitim vermeye özen gösterilmektedir. Okulumuzda, aile eğitimi ve aile katılımına çok önem verilmektedir.

Kreşimizde  programlarımız Uzman Psikolog Aslı YALÇIN ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Aliye BARUT COŞ danışmanlığında, yıllık ve günlük planlar çocuklarımızın yaş, ilgi, yetenek ve gelişim düzeylerine uygun olarak hazırlanmaktadır.

 

 

GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Kreşimiz hafta içi gündüz programında 07:30–19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Çocuklarımız gün boyunca kendi sınıflarında, oyun odasında, faaliyet atölyesin de, kış bahçesinde ve yaz bahçede eğlenerek öğrenmektedirler. Okulumuzda her gün rutin yapılan etkinlikler ve bu etkinliklerin içerikleri aşağıdaki gibidir;

 

SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ

Bu etkinlikler çocukların hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunur. Onların çevresini koruma, çevresindeki değişimlerin farkına varma, işbirliği, problem çözme ve paylaşma becerilerinin gelişmesini sağlar.

 

ANADİLİ ETKİNLİKLERİ

Anadili etkinlikleri çocukların anadilini doğru öğrenip kullanma, düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirici etkinliklerdir. Bu etkinlikler çocuklara düşünme, kelimeler arası ilişki kurma, düşüncelerini uygun şekilde ifade etme, toplumsal rolleri öğrenme becerileri kazandırır. Hikaye okuma, tekerleme, parmak oyunu, şiir ve bilmece gibi etkinliklerdir.

 

Anadili etkinlikleri içerisinde, çocuklarımızın araştırma becerilerini, özgüven duygularını ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmek amacıyla kreş çocuklarımızla GÖSTER-ANLAT ETKİNLİKLERİNİ uygulamaktayız. Bu etkinliklerde, çocuklarımız evlerinden istedikleri bir materyali getirerek şekli, rengi, yapısı, kime ait olduğu, evde nerede durduğu, kimin nereden aldığı gibi bilgiler vererek getirdiği nesneyi arkadaşlarına tanıtır ve arkadaşlarının sordukları soruları cevaplar.

 

OYUN ETKİNLİKLERİ

Bu etkinlikler çocukların fiziksel, sosyal-duygusal gelişimlerini destekler, onların eğlenceli vakit geçirmelerini, kurallara uygun davranma alışkanlığı kazanmalarını sağlar. Çocuklar oyun oynarken; kazanma, kaybetme, berabere kalma, ortak hareket etme, paylaşma, strateji geliştirme gibi duyguları yaşarlar.

 

SANAT ETKİNLİKLERİ

Sanat eğitimi yalnızca görsel alandaki eğitim değil, tüm anlatım yollarını kapsayan bir süreçtir. Sanat eğitiminde çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun çalışmalar yapılarak, çocuğun el becerilerinin yanı sıra yaratıcılık ve hayal güçleri de desteklenmektedir.

 

FEN-DOĞA-MATEMATİK ETKİNLİKLERİ

Fen-doğa etkinliklerinde çocuklar, deneyler yaparak, yaşadıkları dünya ve çevreleri ile ilgili detaylı bilgi edinirler. Bu etkinliklerle çocukların yaratıcılıkları, problem çözme, araştırma, keşfetme, sorgulama, sorumluluk alma, işbirliği yapma gibi becerileri gelişir. Bu etkinliklerde çocuklarımız sınıflarında bulunan veya evden getirmiş oldukları farklı nesnelerle gruplama, sıralama, sayma çalışmaları yapmaktadırlar.

 

İLKOKULA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

İlkokula hazırlık çalışmaları, çocuklara okuma yazmayı öğretmek yerine, okuma yazmayı kolayca öğrenebileceği anlama, kavrama ve el becerilerini geliştirme, öğrenme isteği oluşturmanın hedeflendiği etkinliklerdir. Bu etkinlikler, 6 yaş grubu çocukları için hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.

Okulumuzda uygulamakta olduğumuz ilkokula hazırlık çalışmalarında temel olarak çocuklarımızda aşağıdaki konularda gelişim sağlamaları amaçlanmaktadır.

El-göz koordinasyonunu sağlama.
Kalem tutma becerisini geliştirme
Dikkat süresi ve dikkat yoğunluğunu geliştirme
Gözün sol-sağ uyumunu geliştirme.
Baş-son, üst-alt, birinci-ikinci sıra gibi yol gösterici kelimelerin öğretilmesi.
Şekiller arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları ayırt etme.
Söylenenleri dinleme ve anlama
Sözel ifadelerin gelişmesini destekleme ve yeni sözcükler öğrenme.

 

İNCELEME GEZİLERİ

İnceleme gezileri belirli gün ve haftalar dikkate alınarak, çocukların yaparak–yaşayarak, aktif olarak öğrenmeleri için hayvanat bahçesi, müze, kütüphane, itfaiye, fırın, tiyatro, sinema v.b. yerlere geziler düzenlenmesidir. Bu gezilerde, çocuklara araştırma, gözlem yapma, tartışma fırsatları sağlanarak, çevrelerindeki olaylara dikkatleri çekilmektedir.

 

İlgili Resimler

Öne Çıkarılanlar

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Okul öncesi eği

GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Gündüz bak

LEGO ATÖLYESİ

Lego grubunda öğrencilerimizle belirlenen b

Deniz Kızı Kreş ve Gündüz Bakım Evi

0-2 YAŞ

Yorumlar